Εικόνες της -υπό κομμουνιστικής δικτατορίας- Αλβανίας του Χότζα θυμίζουν πλέον οι ελληνικοί δρόμοι με τα πάμπολλα παλιά αυτοκίνητα.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και ο φόβος για το αύριο έχουν παγώσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, κάτι που έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον, στην ασφάλεια, άρα στη ζωή μας…
Παράλληλα, τα βλακώδη τεκμήρια των προηγούμενων κυβερνήσεων διατηρούνται και από τη σημερινή, έστω και αν έχουν πέσει οι μισθοί σχεδόν στο 25%…
Τι κι αν έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών αποτελέσματα αλλά και έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα τεκμήρια δεν φέρουν κανένα όφελος για τα ταμεία του κράτους; Και μόνο η σκέψη των αριστερών κυβερνώντων της χώρας μας ότι πιθανή κατάργησή τους μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ανίδεους ως παροχή στους έχοντες (σιγά τους έχοντες) τους πιάνει ιδεοληπτική τρικυμία…
Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο πολλοί να αντικαθιστούν το νεότερης τεχνολογίας 2λιτρο αυτοκίνητο που έχουν χρησιμοποιώντας το παλιό του μπαμπά ή του παππού το οποίο δεν έχει τεκμήριο. Η παλαιότητα του στόλου των αυτοκινήτων στη χώρα μας πλησιάζει πλέον τα 13 χρόνια, όταν ο αντίστοιχα στην Ευρώπη είναι τα 6,5 χρόνια. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τα περισσότερα από τα παλιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μας είναι και κακοσυντηρημένα. Ο απόλυτος κίνδυνος δηλαδή για όλους όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο.
Το φαινόμενο του… χρεπιού το βιώνουμε και σήμερα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτοκίνητα ταλαιπωρημένα, με εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω τους, τα οποία ζορίζονταν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των οδηγών τους, ακινητοποιούνται στους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος αλλά εκνευρισμό. Και αυτό είναι το πιο ανώδυνο.
Το χειρότερο είναι ότι καθημερινά πια γίνονται ατυχήματα από παλιά αυτοκίνητα που δεν έχουν τεχνολογικά τη δυνατότητα να συμπεριφερθούν σωστά στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου δρόμου όπως αυτούς του δικτύου της HELLASTRON. Ωστόσο, το παλιό αυτοκίνητο που έχουμε στα χέρια μας θα αντιδράσει σωστά τη δύσκολη στιγμή;
Οπως και να το κάνουμε, όσο κι αν δεν μας αρέσει αυτό, τα αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης. Και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε αυτό για το δικό μας παλιό αυτοκίνητο, τόσο θα γλιτώσουμε χρήμα, ενώ -το σημαντικότερο- θα θέτουμε και σε μικρότερο κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συνεπιβάτες μας, αλλά και τους γύρω μας…
(Πηγή: Newsauto)